For Finnish peruskoulut

KUTSU PERUSKOULUILLE

 

UNESCO World Philosophy Day,  17. marraskuuta 2016

Baltic Sea Philosophical Essay Event – Filosofian päivän esseetapahtuma

 

Suomen UNESCO-kouluverkko ja Filosofian ja Elämänkatsomustiedon opettajat FETO ry järjestävät perinteisen Filosofian päivän esseetapahtuman peruskoululaisille lukiolaisten Baltic Sea Philosophical Essay -kilpailun yhteydessä.

 

Tapahtumaan osallistuvat koulut tilaavat kirjoitusaiheet 15.10. mennessä sähköpostitse osoitteesta bspee.peruskoulu@gmail.com ja aiheet tulevat kouluille 18.10. mennessä.

 

Koulu järjestää oppilaille ohjatun kirjoitustilaisuuden sopivan oppiaineen (esim elämänkatsomustieto, uskonto, äidinkieli) tunnilla. Koulu valitsee sarjoittain 1-3-luokat, 4-6-luokat ja 7-9-luokat yhden tai kaksi parasta kirjoitusta ja toimittaa ne sähköisesti 31.10. mennessä osoitteeseen bspee.peruskoulu@gmail.com

Kirjoituksen voi laatia myös ryhmätyönä, ryhmäkirjoitukset arvioidaan erikseen.

 

Kirjoitukset arvioidaan kirjoittajan ikäryhmä huomioon ottaen. Ansioita ovat mm: aiheen asianmukainen käsittely, aiheen filosofinen ymmärtäminen, perustelut, kirjoitelman johdonmukaisuus ja omintakeisuus.

 

Jokaisen sarjan parhaat kirjoittajat palkitaan ja kutsutaan opettajineen Helsinkiin Filosofian päivän tapahtumaan 17.11. Parhaat kirjoitukset myös julkaistaan netissä, joten kirjoittajilta tulee pyytää julkaisulupa.

 

Tervetuloa osallistumaan!

 

 

Juha Savolainen & Lauri Calonius

Feto ry & BSPEE

puh +358 505381739                               bspee.peruskoulu@gmail.com                        http://www.bspee.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s